Herbruikbare wattenschijfjes

Sinds kort ben ik overgestapt naar herbruikbare wattenschijfjes. Dit omdat het beter is voor het milieu en op termijn ook goedkoper uitkomt. Maar bevallen ze?

IMG_9867

Deze wattenschijfjes bestelde ik op Aliexpress voor ongeveer zeven euro. Je krijgt er zestien opgestuurd inclusief een netje om ze in te bewaren of om ze in te wassen in de wasmachine. Ik ontving ze binnen twee tot drie weken. In de beschrijving staat dat ze  gemaakt zijn van bamboestof, wat dat precies inhoudt, weet ik niet. Maar ze zijn heel zacht. De ene kant is iets ruwer, perfect voor een kleine scrub en de andere kant lijkt van fluweel te zijn.

IMG_9870IMG_9871

Ze zijn moeilijk te doordrenken, de vloeistof blijft er een klein beetje op liggen, iets wat ik persoonlijk niet erg vind. Ze zijn iets groter dan een gewoon wattenschijfje en ze gebruiken, voelt luxueus aan.

EINDOORDEEL
Ze doen hun werk, maar het is even wennen. De wattenschijfjes zijn dikker dan gewone wattenschijfjes, maar ze halen mijn make up eraf en zijn zacht voor de huid. Doordat je ze kunt wassen, kun je ze blijven en blijven gebruiken tot ze uit elkaar vallen. Hierdoor bespaar je geld en ben je milieuvriendelijker bezig, er wordt minder katoenwattenschijfjes gekocht worden, wat betekent dat er minder katoenplanten gebruikt moeten worden, wat weer inhoudt dat je minder afval produceert.

IMG_9873

IMG_9878

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s