The Glow Facial Oil van Eclat Skin London. Zijn prijs waard?

€60 (£55) voor 30ml serum. Saàày What?! Ja, deze luxueuze gezichtsolie kost een paar tientjes. Ik testte de olie uit en vertel eerlijk of hij zijn prijs waard is.
IMG_9944 Eclat London was een merk waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Toen ik op vakantie deze olie tegenkwam, werd ik direct aangetrokken door de verpakking. Licht roze en gouden accenten, need I say more?

Ik hou van skincare en ik sta altijd open voor de nieuwste producten en ontwikkelingen. En dus een kwartier later liep ik de winkel uit als nieuwe eigenaar van dit serum. 

IMG_9941

Allereerst de geur. Er zit duidelijk parfum in, een heel lekker parfum zelfs, maar als skincare-liefhebber besef ik ook dat dit niet optimaal is voor de huid. Gelukkig heb ik er zelf geen irritatie van ondervonden en trekt de geur snel weg.

Verder is het een dunne substantie, het voelt niet echt als een olie. Het glijdt makkelijk over het gezicht en wordt ook makkelijk opgenomen door de huid. Ik gebruik het iedere avond voor ik mijn gezichtscrème, de biotic-crème van The Inkey List, opbreng. De volgende ochtend is mijn huid gevoed en ziet mijn gezicht er zelfs glowy uit.

Maar dan kijken we naar de ingrediëntenlijst, en wat staat bijna helemaal bovenaan?

IMG_9950

Inderdaad, olijfolie. Een duur grapje zou je kunnen zeggen. Er zitten ook andere voedzame ingrediënten in zoals castor oil (wonderolie in de volksmond). Maar het voornaamste is toch echt olijfolie, iets wat je voor een paar euro in de winkel kunt krijgen, net zoals castorolie trouwens.

EINDOORDEEL
Het serum doet zijn werk, maar tegen een dure prijs. Ik zou het flesje zeker aanraden, maar ik zou je ook zeker weten afraden om zoveel geld neer te tellen voor een in feite goedkope olie. De verpakking is daarentegen wel echt een eyecatcher. Het ziet er luxeuse uit, vooral naast al mijn The Ordinary serums.

Maar al met al zou ik zeggen, verdoe je geld aan iets anders.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s