Een echt schoonheidsslaapje dankzij de COSRX low ph BHA overnight mask

Sinds een maand test ik de COSRX low ph BHA overnight mask. Lees verder voor een review als je net als ik meer last hebt van verstopte poriën dan van puistjes en net als ik een beetje lazy bent op vlak van huidverzorging.

Een overnight mask gebruik je als laatste stap in je avondroutine. Het is een masker dat de hele nacht mag inwerken op jouw huid, je hoeft alleen maar je oogjes dicht te doen en het masker er de volgende ochtend afwassen. Easy peasy toch?

De verpakking ziet er apotheekachtig uit, maar toch vind ik het mooi vormgegeven, lekker simpel en niet te veel poespas, zoals altijd bij COSRX. De crème zelf voelt balmachtig aan, maar smeert goed uit. Verder ruikt hij lichtjes naar tea tree olie, maar totaal niet storend en zelfs lekker vind ik.

COSRX3

What’s in it?
Het belangrijkste in mijn ogen is de BHA. De BHA in deze crème is betaine salicate, dat de huid peelt (exfolieert) en de poriën minder groot maakt. BHA dringt namelijk je poriën binnen en kan ook echt na verloop van tijd de verstopping in je porie oplossen. Dit wel bij regelmatig gebruik, verwacht dus geen wonderen na één week. De balm bevat maar 0.9% Betaine salicate en het heeft dus echt zijn tijd nodig om wonderen te verrichten. De BHA werkt ook nog eens ontstekingsremmend en antibacterieel en dat willen we juist als we onzuiverheden bestrijden.

Verder bevat het centella asiatica oftewel: Aziatische waternavel. Een veelgebruikt kruid in medicatie, het zou het genezingsproces van wondjes versnellen en de collageenproductie stimuleren. Daarnaast bevat het ook nog tea tree olie, een veel gebruikte olie in de strijd tegen acne. Tea tree olie werkt ook ontstekingsremmend en antibacterieel, verder helpt het bij de vette huid omdat het de olie- en talgproductie vermindert.

Ook bevat het COSRX low ph BHA overnight mask niacinamide! And you know your girl loves herself some niacinamide 😉 Niacinamide houdt de talgproductie onder controle en dat is altijd welkom.

COSRX 1

EINDOORDEEL
Ik test de COSRX low ph BHA overnight mask nu al een ruime maand uit en in het begin kreeg mijn huid te maken met purging (je huid krijgt puistjes, maar na een tijdje verdwijnt dit weer). Het maakte mijn huid niet zachter en de volgende ochtend leek mijn huid zelfs vetter. Toch merkte ik dat mijn poriën na een aantal weken minder verstopt leken. Ik heb geen last van mee-eters, maar ik heb wel last van zichtbare poriën die snel verstoppen zonder dat ze ooit een puistje of mee-eter worden. Toch zou ik hem niet opnieuw aanschaffen, gewoon omdat het een product is dat langzaam resultaat geeft en ik niet hou van die vettige glans op mijn huid als ik wakker word.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s