Deze gezichtsborstel veranderde mijn skincare routine drastisch

Voorheen hield ik me nooit echt bezig met het reinigen van mijn gezicht met een apparaat. Ik gebruikte the oil cleansing method en ik vond dat wel prima. Mijn make up ging er af en ik stoomde mijn poriën ook nog een beetje. Dikke prima dacht ik… Totdat ik de PMD Clean Pro Rose Quartz ( ja, een hele mond vol)  in mijn handen kreeg.

Nog nooit eerder had ik de moeite genomen om me te verdiepen in gezichtsreinigingsborstels. Ik wist wel dat de meeste gezichtsreinigingsborstels een roterende kop met haartjes hadden. Ik wist ook dat dat de ideale broeiplek voor bacteriën was. Die borstels worden nat doordat je ze gebruikt en bacteriën nestelen zich dan in die opzetkop en in de haartjes. Vervolgens smeer je die borstels doodleuk over je gezicht heen. Hell no. Nasty. Daarbij moet je die opzetkoppen ook nog eens vervangen om de zoveel weken en eerlijk, dat is een duur grapje. Dus gezichtsreinigingsborstels waren niet echt mijn ding.

De Foreo
Fast forward
een jaar of twee. De Foreo’s kwamen op de markt. Siliconenborstels voor je gezicht en dat sprak mij wel aan. Een Foreo is namelijk van siliconen gemaakt dus kun je hem gewoon onder de douche gebruiken, bacteriën nestelen zich niet in siliconen en je hoeft nooit andere opzetkoppen te kopen want silicoon gaat gewoon ontzettend lang mee.

Toch heb ik nooit een Foreo gekocht, want ik ken mezelf. Als ik ’s avonds op bed wil gaan, dan wil ik ook echt op bed gaan en ik zag het echt niet zitten om eerst nog even een half uur zo’n ding over mijn gezicht te wrijven voordat ik mijn skincare routine kon afmaken.

MAAR toen kwam de PMD Clean Pro RQ op mijn pad. En damn! Ik was direct geïnteresseerd. Het design is supermooi. Babyroze met een roségouden rand aan de onderkant. Dagenlang zat ik te twijfelen om hem te kopen. Zoals ik al zei, ik wist van mezelf dat ik hem waarschijnlijk niet veel zou gebruiken, maar toch bleef ik eraan denken. En opeens had mijn vriend hem voor mij gekocht als kerstcadeau.
Jezus, wat een mooi cadeau.

4

Wat. Was. Ik. Blij.
Want het apparaatje is niet alleen mooi, hij is ook nog eens……en hier komt’ie……

MULTIFUNCTIONEEL!!!! Daar houden we van. Twee voor de prijs van een. De voorkant van de PMD Clean Pro RQ heeft korte siliconen haartjes die vibreren. Hij heeft twee standen de eerste stand is een rustige trilling en de tweede stand is al wat intenser. Je maakt de kop nat onder de kraan, doet er een beetje reinigingsgel op en je beweegt het apparaat over je gezicht heen. Terwijl de make up los gewreven wordt, krijgt je gezicht ook nog een oppepper want de bloedcirculatie wordt gestimuleerd.

Als je klaar bent, spoel je gewoon je gezicht af en ga je verder met je routine. De kop kun je ook gewoon afspoelen en laten drogen. Dan, en dit is waarom ik hem zo graag wilde, draai je hem om. De achterkant is namelijk een rozenkwartssteen! Die OPWARMT.

1

De gezichtsreinigingsborstel heeft namelijk nog twee standen: massagestanden. De eerste weer rustig en de tweede intenser. Allebei bedoelt om je gezicht te masseren terwijl de steen opwarmt. Rozenkwarts staat er om bekend een helende werking te hebben. Terwijl de steen opwarmt, kun je kiezen welke massagestand je wilt gebruiken. Dan kun je de achterkant op zichzelf gebruiken of in combinatie met een crème of serum.

Ik gebruik het liefst een crème of serum, dat glijdt beter over je gezicht heen en de crème (of serum) wordt beter opgenomen door de huid. Het resultaat? Een schoon gezicht met een roze gloed van de massage.

Sinds ik dit apparaatje in mijn bezit heb, heb ik hem iedere dag trouw gebruikt. Soms zelfs twee keer, als ik ’s ochtends tijd had namelijk ook nog eens. Het is echt een moment van de dag geworden waarbij ik tijd neem voor mezelf en ik gewoon echt mijn hoofd leegmaak. Serums en crèmes worden zoveel beter opgenomen en hij is niet meer weg te denken uit mijn skincare routine.

Een volle batterij gaat twee weken lang mee bij mij. Je krijgt er een oplaadkabel bij, geen stekker. Dus je moet de draad aansluiten op je eigen mobiele lader.

3

De PMD Clean Pro RQ kost €179 en is hier te koop.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s