ELKE dag zonnebrand dragen, zo doe ik het

Elke dag zonnebrand dragen heeft zo ontzettend veel voordelen. En toch doet bijna niemand het. Alleen de hardcore beautyfans houden zich hiermee bezig. Jammer, want door iedere dag zonnebrand te smeren, verklein je het risico op huidbeschadiging en huidveroudering. Kortom, waarom zou je het niet doen?

Bij het woord zonnebrand denken de meesten aan een dikke, witte crème met een nare geur. Tegenwoordig valt dat allemaal reuze mee en zijn ze veel lichter geworden zonder dat ze een white cast op je gezicht achterlaten.

Toch smeren veel mensen nog steeds niet iedere dag zonnebrand. En de mensen die het wel doen gebruiken vaak te weinig, waardoor ze weer minder beschermd zijn. Een richtlijn voor je gezicht is een halve theelepel. Maar daar houdt het niet op. Zonnebrand moet je eigenlijk gedurende de dag blijven aanbrengen. Het ‘slijt’ van je gezicht af. Eigenlijk moet je het om de twee uren opnieuw aanbrengen, maar hoe doe je dat als je al make-up draagt?

20200314_195248.jpg
1e: Pixi Sun Mist. 2e: Thank You Farmer Sun Project Shimmer Sun Essence. 3e: purito centella green level unscented sun.

De key is een goede basis. Mijn zonnebrand gebruik ik altijd voordat ik primer aanbreng. Als je een zonnebrand hebt die lekker ‘plakt’ kun je die ook prima als primer gebruiken. Ik heb twee basis zonnebrandcrèmes, namelijk: de purito centella green level unscented sun, factor 50, en de Thank You Farmer sun project shimmer sun essence, factor 30.

Het liefst gebruik ik de purito zonnebrand, die heeft factor 50. Zo weet ik zeker dat mijn huid een degelijke bescherming krijgt. De shimmer essence gebruik ik als ik een extra glow wil op sommige dagen, er zitten namelijk hele fijne glitters in. Maar vaak gebruik ik hem niet, ik vind factor 30 eigenlijk te laag.

Heraanbrengen

Maar hoe blijf je zonnebrand aanbrengen gedurende de dag als je make-up draagt? Ik heb twee manieren gevonden die ik fijn vind. De eerste is eigenlijk heel simpel. Er bestaan gezichtspoeders met daarin zonnebescherming verwerkt, zoals de BareMinerals Original Foundation (niet op foto). Deze ‘foundation’ is een gezichtspoeder met daarin SPF 15. Bijpoederen moeten we toch allemaal doen en zo zijn we direct beschermd tegen de zonnestralen. Het is wel jammer dat het maar factor 15 is, maar iets is beter dan niets.

De tweede manier is een zonnebrand in een sprayverpakking, zoals de Pixi Sun Mist, factor 30. Dit flesje draag je heel makkelijk mee in je tas. Als je dan je zonnebrand wilt bijwerken, spray je gewoon heel eenvoudig de zonnebrand over je gezicht heen. Lekker verfrissend ook.

20200308_143403.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s