Henna Brows, zo verf ik mijn wenkbrauwen thuis met henna

Je wenkbrauwen verven met henna is dé manier om je wenkbrauwen bijna altijd on fleek te hebben. Maar nu dat de beautysalons gesloten zijn, zijn we aangewezen op onszelf. Dus ik bestelde online een setje om je eigen wenkbrauwen te verven met henna en stroopte mijn mouwen op. En daarbij, door je eigen wenkbrauwen te doen, spaar je ook nog eens een centje uit. Dikke win-win.

First things first. Begin hier alleen aan als je zeker bent dat de vorm wenkbrauwen die je nu hebt bij jouw gezicht passen. Ik heb mijn wenkbrauwen ooit eens laten doen in een beautysalon en sindsdien hou ik ze zelf trouw bij.

Wat heb je nodig?

  • Wenkbrauwhenna
  • Een kwastje
  • Een afdekstift of vaseline of een vette crème
  • een glazen (of plastic) potje, geen metalen potje
  • Alcohol of micellair water
  • wattenschijfjes
  • wattenstaafjes

Ik bestelde mijn wenkbrauwhenna bij Marie-José & Co. Voor zover ik weet, zijn zij de enigen die wenkbrauwhenna verkopen aan particulieren. Voor alle andere online winkels heb je een btw-nummer nodig. Daar bestelde ik ook gelijk een setje met daarin een glazen potje, een kwastje, een pipetje en een afdekstift. In totaal rekende ik €37,85 af (inclusief verzendkosten).

20200308_144014.jpg

Je krijgt een zakje en in dat zakje zitten weer vijf kleinere zakjes. Daarin zit de wenkbrauwhenna. Ik bestelde dit alles rond januari en ik ben pas begonnen aan mijn tweede kleine zakje. Ik verf mijn wenkbrauwen ongeveer een keer per week/2 weken. Afhankelijk van hoe lang het blijft zitten. Bij mij blijft de henna ietsje langer dan een week op mijn huid/haartjes.

20200308_143920.jpg

Er zitten vijf van deze kleine zakjes in het grote zakje. Er staan maar vier op de foto omdat ik er al een geopend en gebruikt had.

Hoe ga je te werk?

!ZORG ERVOOR DAT JE EEN OUDE HANDDOEK ALS ONDERGROND HEBT. HENNA VLEKT EN JE WIL JE BADKAMER NIET VERPESTEN!

Eerst tik je een beetje poeder in het glazen potje. Hier doe je een paar druppeltjes water bij en dat meng je met je kwastje. Gebruik niet te veel water. De substantie moet crèmeachtig zijn.

Daarna maak je je wenkbrauw schoon. Henna pakt niet op een vettige huid. Je kunt je wenkbrauwen schoonmaken met micellair water. Ik heb een vette huid dus ik neem geen risico’s en gebruik een beetje alcohol om mijn wenkbrauwen te ontvetten.

Daarna omlijn je je wenkbrauwen. Dit kun je doen met vaseline, een vette crème of een afdekstift. De bedoeling hiervan is dat als je vlekt of buiten de lijntjes kleurt, je niet direct een fout maakt, omdat henna dus niet pakt op iets vettigs.

20200329_144658.jpg

Dan neem je met je kwastje een beetje henna. Ik begin aan de voorkant van mijn wenkbrauw. Ik trek een strakke streep aan de onderkant van de voorkant. Dit laat ik zo en ik ga dan verder met de staart van mijn wenkbrauw. Die kleur ik volledig in. Dan ga ik terug naar de voorkant van mijn wenkbrauw en kleur die volledig in. De reden dat ik eerst een strakke streep aan de onderkant van de voorkant van mijn wenkbrauw trek is zodat het een klein beetje een ombre effect heeft. Die streep zit er al iets langer en wordt dus iets donkerder dan de rest van de voorkant. Does that make sense?

20200329_150212.jpg

Dan ga je met een wattenstaafjes de omtrek van je wenkbrauwen ‘strak’ maken. Volg met het wattenstaafje langzaam de vorm van je wenkbrauw, zo krijg je een strakker resultaat.

20200329_150736.jpg

Dit laat je dan intrekken. Als je een beginner bent, laat het dan eerst tien of vijf minuten inwerken. Stel dat je het niet mooi vindt, dan is het gelukkig niet zo’n groot verschil. Ik heb mijn eigen wenkbrauwen al een aantal keer gedaan en ik durf het met een gerust hart zo’n twintig tot vijfentwintig minuten te laten zitten.

Dan maak je een wattenschijfje nat, dit mag ook met olie, en hou je kort tegen je wenkbrauw gedrukt. De henna is hard geworden en door er een wattenschijfje tegen te houden, maak je het weer zacht. Wrijf zo de henna van je wenkbrauwen. Makkelijk is dat niet, want de henna zal breken en je krijgt overal ‘brokjes’ henna. Werk snel en veeg brokjes die in je wasbak vielen snel weg, want dit vlekt ontzettend.

20200329_153139.jpg

Et voilà! Je wenkbrauwen zijn geverfd! Als je een vette huid hebt, blijft het helaas niet zo lang zitten. Bij mij blijft het met geluk iets langer zitten dan een week. Daarom dat ik het zelf ben gaan doen. Voorheen betaalde ik €25 in de salon voor iets dat niet lang bij mij bleef zitten. Dit scheelt zo bakken met geld.

Ik moet wel zeggen dat het in de beautysalon mooier en strakker gedaan wordt. Maar oefening baart kunst en dus blijf ik zelf oefenen met mijn kwastje. Zelf krijg ik mijn henna brows lang niet zo strak als in de salon. Gelukkig kun je kleine foutjes en oneffenheden in je henna brows bijwerken met wake make-up.

Hoe ruim je henna op?

Spoel dus niet je potje en je kwastje schoon in de wasbak. Want, en ik zeg het weer, het vlekt ontzettend en je krijgt het met geen mogelijkheid weg. Been there, done that. Neem in plaats daarvan een vel keukenpapier en duw dit in het potje.

‘Wrijf’ zo het potje schoon. Het keukenpapier gooi je direct weg. Je kwastje kun je ook schoonvegen op een vel keukenpapier en dan onder de kraan uitspoelen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s