Skin care hack: zo haal je het meeste uit je The Ordinary hyaluronic acid

Hyaluronzuur is misschien wel het bekendste ingrediënt in de cosmeticawereld. En dat is logisch, want het stofje is vriendelijk voor bijna elk huidje en is een kei in het hydrateren van de huid. Vandaag deel ik mijn hack voor het gebruiken van hyaluronzuur.

20200417_123817.jpg
Hyaluronic acid van The Ordinary

Hyaluronzuur staat meestal als ‘hyaluronic acid’ vermeld op de verpakking. In bijna elke crème zit hyaluronzuur verwerkt. Maar het beste is om een (zoveel mogelijk) pure variant te gebruiken, bijvoorbeeld de hyaluronic acid van The Ordinary, The Inkey List of Good Molecules. Er is voldoende keuze.

Het is een stofje dat van nature al in ons lichaam voorkomt. Hyaluronzuur staat erom bekend grote hoeveelheden vocht vast te houden. Het kan tot wel 1000x zijn eigen gewicht opnemen. Het is een super ingrediënt tegen de vochtarme huid. Maar als je hyaluronic acid op de verkeerde manier aanbrengt, kan het juist zorgen voor een vochtarme huid.

Hoe kan dat?

Hyaluronic acid heeft bijna een magnetisch effect op vocht. Als je het aanbrengt op een droge huid in een droge omgeving, dan kan hyaluronzuur de vocht dieper uit de huid trekken om de bovenste laag van de huid te hydrateren. Wat dus resulteert in een drogere huid.

Hyaluronzuur moet dus aangebracht worden op een vochtige huid en het liefst in een vochtige omgeving (bijvoorbeeld als je uit douche komt en de damp hangt nog in de lucht). Op die manier trekt hyaluronzuur het dichtstbijzijnde vocht aan. Resultaat? Een dewy, glowy skin.

Persoonlijk vond ik het hartstikke vervelend om steeds weer met mijn hoofd boven de wasbak te hangen om water in mijn gezicht te kletsen. En daarbij het verstoorde ook nog eens mijn routine. Ik was mijn gezicht namelijk altijd, dep het droog en gebruik dan direct daarna een toner. Hierdoor was mijn huid bijna nooit vochtig genoeg om hyaluronic acid op aan te brengen waardoor ik het eigenlijk weer opnieuw nat moest maken.

20200417_123830.jpg

De hack

Hier moest een oplossing voor zijn. In mijn zoektocht naar een waterspray kwam de Face Steamer Portable op mijn pad. Een apparaatje dat je kan bestellen op Aliexpress of Amazon en maar een paar euro kost. Het spraytje wordt geleverd met een usb-kabeltje zodat je hem kan opladen aan je laptop of je mobieloplader.

Daarna vul je hem met water. Je zet hem aan door het klepje naar beneden te schuiven. Direct verschijnt er een fijne mist. Perfect om je huid vochtig te maken, zonder dat je gezicht zeiknat wordt. Nadat je de huid vochtig hebt gemaakt, breng je de hyaluronic acid aan.

Het is niet alleen super handig, het scheelt ook nog eens enorm veel water. Ik hoef het reservoir misschien een keer per maand te vullen en tot nu toe heb ik hem maar een keer opgeladen en de batterij gaat nog steeds mee. Ter info: ik heb het apparaatje al bijna drie maanden.

20200417_123940.jpg20200417_124015.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s